2023

Concert "Boboto in balans"

t.v.v. Het Balanske


25 maart 2023

Auditorium Cultuurcentrum Mechelen


Wie erbij was op zaterdagavond 25 maart in het Mechelse cultuurcentrum weet het: het werd een avond om nooit te vergeten! De koorleden van Boboto zongen zich de ziel uit het lijf, de zaal bruiste van muzikale warmte en solidariteit.
Vanuit de zaal stapten sopranen, alten, tenoren en bassen het podium op al neuriënd “Do you hear the people sing”, ons eerste lied.
Dan volgden het krachtige “El pueblo unido” met een glimlachende Joris op de djembé. Met “Je suis un homme” werd het even wat rustig maar niet voor lang. Dan volgde immers het Afrikaanse “Zonk’ Izizwe”, niet alleen voor koorleden maar voor iedereen. Dirigente Hilde leerde het in sneltempo aan het publiek en ja hoor, wat een zangtalent zat er ook nog in de zaal! Het werd een overweldigende samenzang, als Afrikanen ons hadden gehoord zouden ze ongetwijfeld ontroerd en trots geweest zijn!
Het volgende aangrijpende moment kwam met Lejos del amor, met virtuoze begeleiding van Veerle en Tania op de gitaar. Lejos del amor betekent “ver van de liefde”, maar o hoe liefdevol kwam dat lied recht uit ons hart!
Een gedicht over “in en uit balans” maakte de verbinding naar deel twee van ons concert. Van de hemelse klanken van “Adiemus” ging het naar het ritmisch swingende “The rhythm of life” naar “Our life has its seasons”.


Een concert en een hart voor Het Balanske


Als solidariteitskoor schenkt Boboto de opbrengst van elk concert aan een goed doel en dit jaar was dat "Het Balanske", een vereniging die vrijetijdsactiviteiten organiseert voor mensen met een handicap en hun gezin. Paul de Belder, papa van Joris, stelde kort de warme werking van de vereniging voor.
Mooi aansluitend zong al wie het kende het hitje “Vechter” van Camille, met ondersteuning van de Balanskeband op piano en djembé.
En dan kwam (voor mij) hét kippenvelmoment: Hilde ging aan de piano en zong met haar engelenstem haar zelf gecomponeerde lied “Balans”. Het koor zorgde zacht neuriënd voor de backing vocals. Ik hield het nauwelijks droog…

Concert 2023 web 13
Concert 2023 web 05
Concert 2023 web 03
Concert 2023 web 06
Concert 2023 web 14
Concert 2023 54 w
Concert 2023 web 15
Concert 2023 web 04
Concert 2023 web 09
Concert 2023 31 w
Concert 2023 58 w
Concert 2023 17 w
Concert 2023 16 w

We rondden ons concert af met Indodana, Gabriella’s Sång en het bekende Heal the world, een krachtige oproep om allemaal samen te werken aan een betere, meer solidaire wereld.
Met bisnummer Zonk’ Izizwe kwamen we aan het eind van ons concert en gingen we gezellig napraten in de cafetaria.
Na afloop waren zowel koorleden als publiek laaiend enthousiast. Er vielen superlatieven als “heel aangrijpend, formidabel, het beste concert ooit…”.
Het was alleszins een mooi, heel sfeervol en vaak ontroerend concert. Hilde, je hebt ons optreden met veel enthousiasme en warmte tot een verbindende muziekbeleving gemaakt. Een dikke dankjewel en doe zo voort! 😘


Luc