Dirigent

 Hilde Van BelleAl sinds jonge leeftijd kan je Hilde Van Belle altijd en overal horen zingen. Als kind was ze bijna elke avond te vinden in de muziekschool. Haar grote muzikale avontuur begon aan LUCA School of Arts campus Lemmens, waar ze het masterdiploma Muziekpedagogie behaalde. Tijdens haar opleiding ging ze een half jaar op Erasmus naar Zweden en nam ze extra lessen klassieke zang. Intussen, vele muzikale projecten later, ging ze opnieuw studeren, dit keer aan Codarts te Rotterdam, waar ze zich specialiseert in Vocal Leadership. Naast haar studies werkt Hilde momenteel deeltijds als muziekdocent in het Balanske, een centrum voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarnaast staat ze één dagje per week als muziekdocent op de lagere school en geeft ze op zondag muzieksessies voor de allerkleinsten. Ze werkt ook als freelance muziekdocent voor verschillende organisaties, waaronder Jeugd en Muziek Brussel en Muzische Workshops.

Als muzikante kan je haar vooral vinden binnen de wereld van de balfolk. Hilde maakt deel uit van het folkduo ‘de Rokkende Vrouwen’ waarmee ze regelmatig in binnen- en buitenland mensen aan het dansen krijgt. Ook als solo-artiest kan je haar regelmatig in binnen- en buitenland op het podium vinden.


Tot slot is Hilde uiteraard ook koordirigente. Ze is onze koordirigente sinds 2021, en daarnaast is ze ook dirigente bij de koren Awellé (Leuven) en Rise Up! (Neerpelt).


Tom Van Der Plas

Tom Van Der Plas werd geboren in 1991 in Mechelen, waar hij aan het stedelijk conservatorium zijn muzikale studies begon. Hij zette zijn hogere muziekstudies verder in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij piano studeerde en voor het eerst in aanraking kwam met het orgel bij Joris Verdin. Hij studeerde nadien verder orgel aan het Koninklijk Conservatorium van Luik bij docenten Anne Froidebise en later Arnaud Van de Cauter en behaalde grote onderscheiding op zijn slotexamen orgel.
Tom is organist-titularis van de Sint-Janskerk in Mechelen en van de Anglicaanse kerk Saint-Boniface in Antwerpen, waar hij zich verdiept in Engelse koor- en orgelmuziek uit alle stijlperiodes. Hij leidt als dirigent het Koninklijk Familiakoor Elsdonk, het solidariteitskoor Boboto uit Mechelen en het Kinder- en Jongerenkoor Lyric Music uit Bonheiden, waarvoor hij in 2016 de muziek componeerde voor hun eigen musical. Sinds 2017 is hij begeleider bij de kinder- en jeugdafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwkoor uit Mechelen. Hij volgde verschillende internationale koor- en orgelstages en voert regelmatig concerten uit in samenwerkingsverband of als solist.

Dirigent van 2016 tot 2020

 Quinten VandeveldeDirigent van 2011 tot 2016

Stijn Latré


Oprichter van het koor

Dirigent van 2007 tot 2011