2012

Overzicht optredens 2012


Een bijzonder jaar voor Boboto. Niet enkel viert het koor zijn 5jarig bestaan maar dit koorjaar zongen we ook in met een kersverse dirigent: Quinten Vandevelde, 18j, student aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Nog piepjong maar heel gedreven begon hij aan zijn carrière als dirigent van Boboto.

Hij startte meteen met een vuurdoop want dit jaar zouden we al heel snel mee doen aan het Gospelfestival met Lea Gilmore.


Gospelfestival Lea Gilmore

Repetities voorafVoorbereidingen met Lea Gilmore zelf, een vrouw vol energie!

De uitvoering:

Glanzend zwart, parelend rood, stralend wit, zwoel, intens, wijds en opzwepend. Een paar woorden om je een indruk te geven van deze avond.


Lea Gilmore in Mechelen: de afsluiter van 5 grootse concerten voor Damiaanactie ! Met de geweldige inzet van Boboto en een achttal andere koren, was een echte belevenis. Uit betrouwbare bron vernemen we dat Lea zeer tevreden was. Haar warmte en enthousiasme kon dan ook niet onbeantwoord blijven. En iedereen op het podium toonde zich van zijn meest gospelende kant. De muziek was zeer profes-sioneel, de solo's van Lea uitmuntend mooi: van melodie en doorleefdheid. Hier en daar wat verwarring bij het 175 koppige koor. Wanneer mochten we klappen, herhalen, aanzetten of "wat was mijn toon ook alweer ?" Maar dit deed de muzikaliteit van het geheel geen kwaad. Terecht was er ook aandacht voor het Goede Doel van de avond: de Damiaanactie, met een inleiding en uitleg over de volhardende strijd  tegen lepra en tbc.


Ondergedompeld in de gospels, werd het duidelijk dat er weinig krachtigers bestaat dan "de hoop" te bezingen.  Lea bedankt, “God is on your side !"

(tekst: Elmar Willems)Project van het jaar 2012

Boboto bestaat 5j

Boboto bestaat 5jaar, we kijken uit naar nog vele jaren vol zangplezier!!

Concert  2012

Het project van dit jaar is El Molino in Bolivia. De totale opbrengst gaat naar nieuwe douches … en de aankoop van kippen !

Mia Meersman zet zich al jaren in voor deze mensen en wordt hierbij gesteund door de Zusters Ursulinnen van

Mechelen.

Naast een gezellige receptie kon men ook de fototentoonstelling bekijken van 5 jaar Boboto